wijnhuisverlinden.be
Ca’ di Rajo wijnmakerij wordt gerund door de broers Cecchetto, Simone, Alessio en Fabio, de derde generatie van een familie die het bedrijf in 1931 startte. Gelegen op een bijzondere plek, waar de lagune van Venetië en de Dolomieten mekaar tegenkomen. De wijnmakerij Ca ‘di Rajo bevindt zich op het hoogtepunt in het Prosecco-gebied. Zij matchen traditie en innovatie. Bovendien versterken ze inheemse trainingssystemen en inheemse druiven met een internationale visie.
Bij het wijnbereidingsproces worden de meest innovatieve technologieën gebruikt om de beste kwaliteit druiven ten dienste van de klanten te behouden.
Dankzij de nauwgezette controle van alle productieprocessen in de hele toeleveringsketen is Ca’ di Rajo de afgelopen jaren vandaag de dag een solide realiteit, alert op internationale markttrends en in staat om veilige en ISO 22000-gecertificeerde productienormen te garanderen.
Ze geven om lokale variëteiten zoals Raboso, Marzemina Bianca en internationale variëteiten zoals Pinot Grigio, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon en Merlot.
Tegenwoordig beheert Ca’ di Rajo een van de grootste wijngaarden met het Bellussera-systeem, ongeveer 20 hectare. Bellussera blijkt een zeer duurzaam teeltsysteem te zijn dankzij de geometrische opstelling die een hoge blootstelling van de wijnstokken mogelijk maakt. Het systeem van de wijnbouw in Bellussera, ook bekend als het roggensysteem, is een oud systeem dat voornamelijk in Veneto werd verspreid en eind 19e eeuw werd ontwikkeld door de gebroeders Bellussi uit Tezze di Piave (Treviso) om de plaag van valse meeldauw te bestrijden.
Bellussera was een trainingssysteem dat wijnstokken tot 4 meter boven de grond bracht en ze in een halve cirkel plaatste. Elke paal ondersteunt 4 wijnstokken, ongeveer 2,50 meter boven de grond geheven, en van elk van hen worden permanente koorden gevormd die zijn gemaakt om schuin naar boven en diagonaal ten opzichte van de tussenrij te ontwikkelen en een radiaal te vormen. Hoewel deze teeltmethode nu in onbruik is geraakt en verdrongen is door gemechaniseerde landbouwsystemen, heeft deze wijngaard nog steeds een uitstekende productie van druiven die in Bellussera worden verbouwd en zet zich met grote passie in om de waarde en het unieke karakter ervan te verhogen.
Deze wijngaarden vertegenwoordigen een historisch erfgoed, waardoor de herinnering aan hun identiteit en de typische kenmerken van hun territorium berust. Vanuit deze historische wijngaarden op het grondgebied van de Piave-rivier, die vandaag de dag 70 jaar bestaan, zijn ze begonnen met het bouwen aan de grootsheid van onze toekomst.
De Prosecco Hills bevinden zich op een bijzondere plek, waar de lagune van Venetië de Dolomieten ontmoet, op 50 km afstand van Venetië. Dit is een gebied dat al drie eeuwen lang een bestemming heeft voor de wijnproductie.
In 2009 werd het historische productiegebied een DOCG. Tegelijkertijd kregen negen provincies in Veneto en Friuli Venezia Giulia, voorheen aangewezen als IGT, de aanduiding DOC Prosecco.