wijnhuisverlinden.be
Clos Galena is de droom die uitkomt van de oprichter Miguel Pérez, die vast geloofde in het ecologische potentieel van de Prioratine-wijnstok en zijn project in 1999 startte. Gepassioneerd door de wereld van wijn, bracht hij deze grote passie over op zijn vrouw Merche Dalmau. Toen ze allebei Priorat ontdekten, werden ze verliefd op het gebied, en het was daar dat ze een duurzame en ecologische wijnmakerij bouwden. Een innovatief engagement voor de Priorat gekwalificeerde oorsprongsbenaming. Miguel Pérez overleed in april 2013 en zijn vrouw Merche Dalmau is momenteel de eigenaar en manager van de wijnmakerij. Samen met een geweldig team en de wijnmaker Toni Coca bouwen ze verder aan die droom die in 1999 begon.
Vanaf het begin probeerde de filosofie van de wijnmakerij de essentie van het gebied zo getrouw mogelijk vast te leggen, met als doel het produceren van hoogwaardige, unieke en bijzondere wijnen. Wijnen die alle zintuigen prikkelen in een landschap dat leeft rond de belangrijke spiritualiteit die Priorat uitstraalt.
De enige formule om wijnen van hoge kwaliteit te blijven produceren zonder toekomstige generaties te schaden, is door rekening te houden met alle aspecten van het wijnbereidingsproces, van bodemvruchtbaarheid, waterkwaliteit, het niet gebruiken van pesticiden en erosie.
De gronden waarop de wijnstokken worden verbouwd, waren in de middeleeuwen eigendom van de kartuizermonniken van Scaladei.
De wijngaarden:
Priorat
La Licorella is een dicht gesteente gevormd uit sedimentair en kleiachtig gesteente. De bodem van de likeurella is een van de belangrijkste kenmerken die aan Priorat-wijnen worden toegeschreven. Met weinig productiviteit en vulkanische vorming bestaat het uit leisteen, plaatselijk bekend als “liquerella”, wat het minerale karakter aan de wijnen geeft dat terug te vinden is in het midden of aan het einde van het gehemelte.
Terra Alta
Het fossiele duin uit het Kwartair met een compact zandkarakter staat bekend als Panal. Hun gemeenschappelijke noemer is hun rijkdom aan kalksteen en ze zijn arm aan organisch materiaal.
Montsant
De diversiteit van de bodems, de indeling van de wijngaarden en de invloed van de zeewind zijn onderscheidende kenmerken van de DO Montsant, die zijn identiteit en uniekheid bepalen.
Het landgoed beschikt momenteel over 30 hectare wijngaarden omgeven door bossen en natuur in de gemeente El Molar. Ze hebben inheemse soorten Garnacha Tinta, Garnacha Blanca en Cariñena gekweekt, evenals Cabernet Sauvignon, Merlot en Syrah. De producties zijn klein en zorgvuldig (0,5-1 kg druiven per wijnstok), met een traditioneel productiesysteem om wijnen van hoge kwaliteit te produceren.