wijnhuisverlinden.be

Wijndomeinen - Mario Costa

De Mario Costa-familie produceert sinds 1952 heerlijke wijnen. De waarden van familie en land worden elke dag bijgebracht in het werk, in de wijngaarden en in de kelder. Al vier generaties lang houdt de Mario Costa-boerderij trouw aan de geschiedenis en traditie van het Roero- gebied. Dit combineren ze deze met de passie om dingen goed te doen. Ze zijn zich bewust van het roemrijke verleden van de Roero-regio, maar zijn ook klaar om zichzelf te transformeren naar een toekomst van evenwicht tussen mens en land. De familie staat centraal in het bedrijf. Traditie en passie zijn de kwaliteiten die ze altijd hebben gekenmerkt. Qua duurzaamheid focussen ze zich op traceerbaarheid, traditie en technologie voor echte kwaliteitsproductie. Met een toenemende focus op eco-duurzaamheid, wat essentieel is om naar de toekomst te kijken. Ze zijn er vast van overtuigd dat, om een perfect product te bereiken, hart en geest onmisbare hulpmiddelen zijn. Van snoeien met de hand en behandelingen, via draadbinden en draaien, tot de rituelen van oogsten en het wijnmaken. Zelfs de modernste apparatuur is slechts een hulpmiddel om te helpen en niet om ze te vervangen.

Roero is een buitengewoon gebied erkend door UNESCO als werelderfgoed.
Zestien hectare wijngaarden, aangelegd als een amfitheater, om Roero, Nebbiolo, Barbera d’Alba, Arneis en Favorita (zoals Vermentino in Roero wordt genoemd) te produceren. “Groene” teelt, duurzaam voor het milieu, uitgevoerd door het gebruik van geïntegreerde wijnbouwtechnieken waarbij het gebruik van chemische middelen alleen wordt overwogen wanneer dit echt onmisbaar is om de harmonieuze ontwikkeling van de plant te beschermen. Een productie die op een ‘intelligente’ manier wordt beheerd, om de integriteit van de bodem te beschermen en de kwaliteit van de druiven te verbeteren. Dit resulteert in de productie van wijnen met een grote persoonlijkheid en een expressie van het gebied van herkomst.