wijnhuisverlinden.be
In 1925 begonnen de 4 gebroeders Pasqua hun wijnbedrijf in Verona. In het begin legde ze zich toe op de productie van Bardolino, Soave en Valpolicella wijnen. In het begin werden deze wijnen enkel in Verona verkocht maar gaandeweg werd het bereik van Pasqua groter en breidde de verkoop zich uit in alle delen van Italië. Na de oorlog volgden dan uitbreidingen en investeringen in de wijngaarden. De 2e generatie van de familie komt in het bedrijf en de Europese markten worden geopend. In de jaren ’80 gaat de familie samenwerken met gespecialiseerde universiteiten op het gebied van viticultuur, druivenvariëteiten en ent-technieken. De 3e generatie is inmiddels ook werkzaam in het bedrijf en zij zullen zorg dragen voor de traditie en door continue innovatie de naam van de familie Pasqua hooghouden.
Cecilia Beretta is het juweel van de Pasqua-familie! Het belangrijkste doel van Azienda Cecilia Beretta is het herwaarderen van het kostbare karakter van de traditionele wijnen uit Valpolicella en Soave, een streek met een unieke en originele territoriale geschiedenis.
De activiteiten van Azienda Cecilia Beretta, die volledig onafhankelijk is van de productie van Pasqua Vigneti e Cantine, zijn bestemd voor een beperkte selectie van wijnen van grote kwaliteit, met respect voor tradities en erfgoed, maar geïnterpreteerd op een innovatieve manier. De productie van Cecilia Beretta wijnen is beperkt tot tweehonderdduizend flessen per jaar.