Roero Arneis, Mario Costa

14,85 /per fles

114 op voorraad

Informatie

Druivensoorten: 100% Arneis

Alcohol: 13% Vol.

Land: Italië

Streek: Piemonte

Ligging: Roero (Canale)

Beschrijving: Strogeel van kleur met in de neus elegante en frisse aroma’s van  perzik, sinaasappelschil en subtiele tonen van kruiden, witte bloemen en oranjebloesem. In de mond een fruitige smaak met in de achtergrond minerale tonen.

Gerecht: Serveer bij 12-13 °C. Perfect bij voorgerechten, visgerechten, verse kazen en kippenvlees.

Info: Met de hand geoogst van begin tot half september, vinificatie door zorgvuldige ontsteling en zachte persing, fermentatie 20-25 dagen in roestvrijstalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur van 16 °C en in afwezigheid van zuurstof, met geselecteerde gisten. Rijping 6-7 maanden in roestvrij staal met maandelijkse bâtonnages.
Arneis is een moeilijk en rebels ras om te telen: het rijpt laat en heeft een lage zuurgraad. Ja, want het is niet zo eenvoudig om tijdens de oogst de juiste balans te vinden tussen suikers en polyfeno-lische rijping. Stel de oogst een paar dagen uit en u kunt afscheid nemen van de kostbare versheid… om nog maar te zwijgen van het feit dat het qua productie niet erg genereus is, integendeel.